Bedrijfsruimte huren en aanpassen? Denk aan het huurdersbelang!

Wanneer wil je een huis kopen?
Type of Service
1 / 6
Hoe wil je geholpen worden?
Contact Details
2 / 6
Koop je alleen of samen?
Written Content
3 / 6
4 / 6
Illustrations & Photography
Vertel wat meer over jezelf!
Please enter your name
Please enter a phone number
Heb je al een aankoopmakelaar?
Project Bracket
5 / 6
Confirm Submission.

Thanks for taking the time to complete this form.
Please enter your email below and we will be in contact within 24 hours.

Confirmation
6 / 6
What's your best contact email?
Thanks! I have received your form submission, I'll get back to you shortly!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Dashboard mockup

U huurt een bedrijfspand of een ruimte in een bedrijfsverzamelgebouw. Van de verhuurder mag u dat opknappen naar uw eigen wensen. Maar wat als er schade ontstaat aan uw aanpassingen? Valt dat dan onder uw inventarisverzekering of onder de gebouwenverzekering van de verhuurder?

Uiteraard sluit u voor uw bedrijfsmiddelen een inventaris- en goederenverzekering af. Schade door diefstal, brand, storm en waterschade wordt dan vergoed. Dat klopt, maar daarbij gaat het alleen om schade aan losse zaken zoals bureaus, stoelen en tafels. Heeft u een gietvloer laten leggen, een wandschildering aangebracht of het plafond bewerkt? Dat zijn zaken die aan het pand vastzitten. U kunt ze niet zonder schade verwijderen en meenemen na afloop van de huurperiode. Daarom kunt u bij schade geen beroep doen op de inventarisverzekering.

Huurdersbelang verzekeren

Ook de gebouwenverzekering van de verhuurder biedt geen soelaas. Als het gebouw u casco ter beschikking is gesteld, heeft de eigenaar het ook casco verzekerd. De aanpassingen heeft u zelf aangebracht of overgenomen van de vorige huurder. U heeft voor die aanpassingen betaald en u heeft er dus belang bij dat schade vergoed wordt. Dat wordt het zogenaamde huurdersbelang genoemd. Dit kunt u apart verzekeren, meestal als aanvulling of als aparte dekking bij de inventarisverzekering. U bepaalt wat de waarde is van de aanpassingen. De premie die u betaalt, is gebaseerd op het verzekerde bedrag en het risico op schade.

Waarde bepalen

Onder het huurdersbelang kan veel meer vallen dan een opgeknapte muur of plafond. In feite gaat het om alles wat aard- en nagelvast aan het pand zit. Denk bijvoorbeeld aan een keukentje, een alarminstallatie, lichtreclame, een nieuw raam, een vaste bar of een uitbouw. Het kan ook zijn dat u in een nieuw gebouw een ruimte huurt en zelf de elektra en toiletgroepen moet installeren. Het huurdersbelang kan dus behoorlijk groot zijn en in de duizenden of tienduizenden euro’s lopen. Als u flink in de wijzigingen heeft geïnvesteerd, kunt u het beste een taxateur inschakelen om de waarde van het huurderbelang vast te stellen.

Op maat verzekerd

Gaat u een pand huren en opknappen? Of neemt u aanpassingen over van de vorige huurder? Neem dan contact op met ons kantoor. Wij bespreken met u hoe u het huurdersbelang kunt verzekeren naast de inventaris en de goederen in uw bedrijf. Bovendien nemen we uw andere bedrijfspolissen graag onder de loep en zorgen we ervoor dat u op maat verzekerd bent.

Ander nieuws

Mockup

Oudere automobilist? Let op uw kilometers!

Nederland vergrijst en senioren blijven steeds langer gezond. Daardoor neemt ook het aantal automobilisten op leeftijd toe. Opvallend is [...]
Lees meer
Mockup

Hypotheekrentes op laagste niveau 2024

De rentes op hypotheken zijn eind augustus gedaald naar het laagste niveau sinds het begin van dit jaar. Wie er voor kiest om de [...]
Lees meer
Mockup

Wat betekent het nieuwe pensioenstelsel voor uw partnerpensioen?

Door het nieuwe pensioenstelsel – officieel de Wet toekomst pensioenen (Wtp) – verandert er ook het één en ander rondom het partner[...]
Lees meer