Fraude met tikkie herkennen

Wanneer wil je een huis kopen?
Type of Service
1 / 6
Hoe wil je geholpen worden?
Contact Details
2 / 6
Koop je alleen of samen?
Written Content
3 / 6
4 / 6
Illustrations & Photography
Vertel wat meer over jezelf!
Please enter your name
Please enter a phone number
Heb je al een aankoopmakelaar?
Project Bracket
5 / 6
Confirm Submission.

Thanks for taking the time to complete this form.
Please enter your email below and we will be in contact within 24 hours.

Confirmation
6 / 6
What's your best contact email?
Thanks! I have received your form submission, I'll get back to you shortly!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Dashboard mockup

Wie kent Tikkie niet? Met een Tikkie stuurt u een online betaalverzoek naar iemand in uw telefoonlijst. Diegene kan op een link klikken en het gevraagde bedrag aan u overmaken. Helaas zijn er oplichters die de app nabouwen. Als iemand de vervalste Tikkie-app gebruikt, wordt het geld naar de oplichters overgemaakt in plaats van naar u.

Door de samenwerking tussen Tikkie, WhatsApp en Marktplaats wordt het steeds makkelijker voor oplichters om geld te stelen. Een veelvoorkomende Tikkie-truc is dat verkopers op Marktplaats worden benaderd door criminelen die zich voordoen als koper. De oplichters sturen een link die lijkt op het webadres van betaalapp Tikkie en vragen de verkopers om 1 cent over te maken. Deze link leidt naar een nepwebsite, waar de oplichter toegang krijgt tot het rekeningnummer van de verkoper. Jaarlijks worden duizenden mensen slachtoffer van deze vorm van oplichting.

Bent u toch slachtoffer van fraude via een Tikkie?

Weet dat u niet de enige bent, want fraude via Tikkie komt steeds vaker voor. Achter dit soort oplichting schuilen grote criminele organisaties die goed weten wat ze doen. Het is niets om je voor te schamen als u slachtoffer bent geworden.

Wat kunt u doen als u slachtoffer van Tikkiefraude bent geworden?

1. Breng zo snel mogelijk uw bank op de hoogte als u denkt dat u bent opgelicht.

2. Leg alle communicatie met de dader vast, zoals WhatsApp-berichten, e-mails en berichten via Marktplaats. Dit kan helpen om via uw bank een schadevergoeding te regelen.

3. Doe aangifte bij de politie. Met uw aangifte kan de politie de dader proberen te vinden.

4. Neem contact op met de Fraudehelpdesk. Hier kunt u een melding maken van de oplichting en advies vragen. Zij verwijzen u door naar de juiste hulporganisatie.

Herken fraude, voorkom fraude!

Ander nieuws

Mockup

Jaarruimte benutten, hoe werkt dat?

Als ondernemer kunt u belastingvriendelijk pensioen opbouwen door gebruik te maken van uw jaarruimte. Een bepaald bedrag aan inleg in [...]
Lees meer
Mockup

Ondernemers moeten meer doen voor cyberveiligheid

Mkb-bedrijven lopen nog te vaak achter in hun cybersecurity. Maar als zij diensten of producten leveren aan grotere bedrijven, kunnen [...]
Lees meer
Mockup

Verkoop nieuwbouw in de lift, meer starters kopen huis

De verkoop van nieuwbouwwoningen zit flink in de lift. In het tweede kwartaal van 2024 zijn er meer dan 6.000 verkocht. Dat is 30% meer [...]
Lees meer