Huizen duurder, maar toch meer starters op de markt

Wanneer wil je een huis kopen?
Type of Service
1 / 6
Hoe wil je geholpen worden?
Contact Details
2 / 6
Koop je alleen of samen?
Written Content
3 / 6
4 / 6
Illustrations & Photography
Vertel wat meer over jezelf!
Please enter your name
Please enter a phone number
Heb je al een aankoopmakelaar?
Project Bracket
5 / 6
Confirm Submission.

Thanks for taking the time to complete this form.
Please enter your email below and we will be in contact within 24 hours.

Confirmation
6 / 6
What's your best contact email?
Thanks! I have received your form submission, I'll get back to you shortly!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Dashboard mockup

De prijzen van koopwoningen zijn vorige maand flink gestegen. In vergelijking met een jaar geleden liggen ze bijna 11% hoger. Maar er is nog iets wat opvalt: het aantal verkochte huizen is in juli met ruim 27% toegenomen! Dit is de grootste groei sinds 2020.

Deze cijfers komen uit het rapport 'Prijzen bestaande koopwoningen juli 2024' dat is opgesteld door het Kadaster en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Opvallend én positief detail: onder de kopers bevinden zich veel starters!

Ideale starterswoningen

Een belangrijke reden daarvoor is dat particuliere verhuurders hun panden verkopen, legt het Kadaster uit aan RTL Nieuws. Door nieuwe regels, zoals de Wet betaalbare huur, vinden zij het minder aantrekkelijk om hun woningen te verhuren.

Deze panden, vaak kleinere appartementen, komen daardoor nu op de markt. Het zijn ideale starterswoningen, omdat ze meestal binnen het hypotheekbudget van jongere kopers vallen. Het resultaat? Meer dan de helft van de huizenkopers in de afgelopen maanden was jonger dan 35 jaar!

Toch moeite om uw startershypotheek rond te krijgen?

Geen zorgen! Misschien kunt u gebruik maken van extra financieringsmogelijkheden zoals de Starterslening of een andere regeling. Wij helpen u graag om alle opties in kaart te brengen.

Samen kijken naar de mogelijkheden

Heeft u plannen om uw eerste huis te gaan kopen? Dan is het slim om eens met een expert te overleggen. Wij staan voor u klaar! Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek. Waar wacht u nog op?

Ander nieuws

Mockup

Oudere automobilist? Let op uw kilometers!

Nederland vergrijst en senioren blijven steeds langer gezond. Daardoor neemt ook het aantal automobilisten op leeftijd toe. Opvallend is [...]
Lees meer
Mockup

Hypotheekrentes op laagste niveau 2024

De rentes op hypotheken zijn eind augustus gedaald naar het laagste niveau sinds het begin van dit jaar. Wie er voor kiest om de [...]
Lees meer
Mockup

Wat betekent het nieuwe pensioenstelsel voor uw partnerpensioen?

Door het nieuwe pensioenstelsel – officieel de Wet toekomst pensioenen (Wtp) – verandert er ook het één en ander rondom het partner[...]
Lees meer