Maak de aansprakelijkheidsrisico's duidelijk inzichtelijk.

Wanneer wil je een huis kopen?
Type of Service
1 / 6
Hoe wil je geholpen worden?
Contact Details
2 / 6
Koop je alleen of samen?
Written Content
3 / 6
4 / 6
Illustrations & Photography
Vertel wat meer over jezelf!
Please enter your name
Please enter a phone number
Heb je al een aankoopmakelaar?
Project Bracket
5 / 6
Confirm Submission.

Thanks for taking the time to complete this form.
Please enter your email below and we will be in contact within 24 hours.

Confirmation
6 / 6
What's your best contact email?
Thanks! I have received your form submission, I'll get back to you shortly!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Dashboard mockup

De Arbowet stelt dat u als werkgever verantwoordelijk bent voor de arbeidsomstandigheden van uw werknemers. U kunt aansprakelijk worden gesteld voor schade door een arbeidsongeval of beroepsziekte. Hoe dekt u dit risico af?

Bij een bedrijfsongeval of beroepsziekte kan een medewerker materiële schade lijden, wat in geld uit te drukken is. Dit kan schade aan spullen omvatten, zoals kapotte kleding of een gebroken bril, evenals lichamelijk letsel zoals brandwonden of een gebroken been. U kunt ook aansprakelijk gesteld worden voor psychische schade, bijvoorbeeld een burnout door te hoge werkdruk. Als u aansprakelijk bent, moet u een vergoeding betalen voor herstel of vervanging van beschadigde goederen, zorgkosten en inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid.

Immateriële schade

Daarnaast kan een rechter u verplichten om immateriële schade te vergoeden in de vorm van smartengeld. Immateriële schade omvat verdriet, smaad of geestelijk leed, zoals wanneer iemand in zijn eer of goede naam is aangetast, pijn heeft geleden, of een verlies aan levensvreugde heeft ervaren. Meestal kent de rechter geen smartengeld toe als er geen materiële schade is.

Ook voor productaansprakelijkheid

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) dekt schade door ongevallen of beroepsziekten. Deze verzekering biedt dekking voor uw werkgeversaansprakelijkheid, niet alleen voor vaste werknemers maar ook voor stagiairs en ingehuurde krachten. Bovendien dekt de AVB productaansprakelijkheid voor schade aan derden door gebrekkige producten die uw organisatie vervaardigt, behandelt, bewerkt, importeert of exporteert.

Risicoanalyse en verzekeringsadvies

Een AVB is niet verplicht, maar vormt wel een essentiële basisverzekering voor elke onderneming. In alle sectoren kunnen werknemers schade oplopen waarvoor de werkgever aansprakelijk gesteld kan worden. Aansprakelijkheidsrisico's variëren echter per branche. Daarom is het cruciaal voor elke organisatie om een risicoanalyse te maken. Wij staan klaar om u hierbij te ondersteunen door samen met u de algemene en branchespecifieke risico's te identificeren en de mogelijke materiële en immateriële schade voor werknemers te evalueren. Op basis van deze analyse adviseren wij u over de benodigde dekking van uw AVB en eventuele aanvullende verzekeringen.

Risicoanalyse is een continu proces

De kans is groot dat u al een AVB heeft afgesloten. Echter, het aansprakelijkheidsrisico hangt af van uw bedrijfsomstandigheden, die voortdurend kunnen veranderen. Daarom is het niet genoeg om alleen een AVB af te sluiten; een voortdurende risicoanalyse is noodzakelijk. Dit houdt in dat u regelmatig en systematisch de kansen op schade, evenals de omvang en oorzaken van risico’s, moet inventariseren en evalueren. Neem contact met ons op, zodat wij uw huidige AVB kunnen beoordelen, advies kunnen geven over mogelijke verbeteringen, en bij elke verandering in uw bedrijf kunnen onderzoeken wat de gevolgen zijn voor uw dekking.

Ander nieuws

Mockup

Oudere automobilist? Let op uw kilometers!

Nederland vergrijst en senioren blijven steeds langer gezond. Daardoor neemt ook het aantal automobilisten op leeftijd toe. Opvallend is [...]
Lees meer
Mockup

Hypotheekrentes op laagste niveau 2024

De rentes op hypotheken zijn eind augustus gedaald naar het laagste niveau sinds het begin van dit jaar. Wie er voor kiest om de [...]
Lees meer
Mockup

Wat betekent het nieuwe pensioenstelsel voor uw partnerpensioen?

Door het nieuwe pensioenstelsel – officieel de Wet toekomst pensioenen (Wtp) – verandert er ook het één en ander rondom het partner[...]
Lees meer