Verzekerde bedragen aansprakelijkheidsverzekeringen flink omhoog

Wanneer wil je een huis kopen?
Type of Service
1 / 6
Hoe wil je geholpen worden?
Contact Details
2 / 6
Koop je alleen of samen?
Written Content
3 / 6
4 / 6
Illustrations & Photography
Vertel wat meer over jezelf!
Please enter your name
Please enter a phone number
Heb je al een aankoopmakelaar?
Project Bracket
5 / 6
Confirm Submission.

Thanks for taking the time to complete this form.
Please enter your email below and we will be in contact within 24 hours.

Confirmation
6 / 6
What's your best contact email?
Thanks! I have received your form submission, I'll get back to you shortly!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Dashboard mockup

Aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren (AVP's) keren tegenwoordig veel hogere maximale vergoedingen uit dan tien jaar geleden. Vaak gaat het om een verdubbeling van het bedrag. Het goede nieuws is dat de premie veel minder hard omhoog is gegaan.

Onderzoek door onafhankelijk bureau Moneyview laat zien dat in 2014 verzekerde bedragen van € 0,5 miljoen en € 1,0 miljoen het meeste voorkwamen. Inmiddels zijn bedragen van € 1,25 miljoen en € 2,5 miljoen gebruikelijk.

Gunstige premie

De premie is in de afgelopen tien jaar weliswaar ook gestegen, maar bij lange na niet verdubbeld. Ook heeft Moneyview geconstateerd dat het premieverschil tussen een verzekerd bedrag van € 1,25 miljoen en € 2,5 miljoen gemiddeld slechts 10% bedraagt.

Voor een paar euro extra per jaar loopt u daardoor niet het risico dat u voor een te laag bedrag verzekerd bent. Voor een AVP met een dekking van € 2,5 miljoen is de premie voor een gezin zonder kinderen gemiddeld € 80 per jaar. Voor een gezin met kinderen is dat € 94.

Gezinsverzekering

U kunt een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor uzelf, maar ook voor uw partner of het gehele gezin. Dat laatste is verstandig, omdat kinderen al voor hun achttiende deels of geheel zelf aansprakelijk kunnen zijn voor hun handelen. Meer hierover leest u op deze pagina van de Rijksoverheid.

Is er gezinsuitbreiding? Vergeet dit dan niet aan ons door te geven!

Studenten

Uitwonende kinderen die studeren kunnen onder de aansprakelijkheidsverzekering van hun ouders vallen. Of dat ook in uw situatie geldt, controleren we graag voor u. Zijn uw kinderen gestopt met hun studie? Dan moeten ze zelf een AVP afsluiten om verzekerd te zijn voor wettelijke aansprakelijkheid.

Meer informatie

Wilt u het verzekerde bedrag van uw een AVP verhogen of heeft u nog geen aansprakelijkheidsverzekering en wilt u er één afsluiten? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Ander nieuws

Mockup

Jaarruimte benutten, hoe werkt dat?

Als ondernemer kunt u belastingvriendelijk pensioen opbouwen door gebruik te maken van uw jaarruimte. Een bepaald bedrag aan inleg in [...]
Lees meer
Mockup

Ondernemers moeten meer doen voor cyberveiligheid

Mkb-bedrijven lopen nog te vaak achter in hun cybersecurity. Maar als zij diensten of producten leveren aan grotere bedrijven, kunnen [...]
Lees meer
Mockup

Verkoop nieuwbouw in de lift, meer starters kopen huis

De verkoop van nieuwbouwwoningen zit flink in de lift. In het tweede kwartaal van 2024 zijn er meer dan 6.000 verkocht. Dat is 30% meer [...]
Lees meer