Woningmarkt herstelt zich, starters doen het goed!

Wanneer wil je een huis kopen?
Type of Service
1 / 6
Hoe wil je geholpen worden?
Contact Details
2 / 6
Koop je alleen of samen?
Written Content
3 / 6
4 / 6
Illustrations & Photography
Vertel wat meer over jezelf!
Please enter your name
Please enter a phone number
Heb je al een aankoopmakelaar?
Project Bracket
5 / 6
Confirm Submission.

Thanks for taking the time to complete this form.
Please enter your email below and we will be in contact within 24 hours.

Confirmation
6 / 6
What's your best contact email?
Thanks! I have received your form submission, I'll get back to you shortly!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Dashboard mockup

In die maand zijn maar liefst 45.000 hypotheekaanvragen gedaan, blijkt uit cijfers van Hypotheken Data Netwerk (HDN). Opvallend detail: eenderde daarvan is aangevraagd door starters.

We moeten ruim vier jaar terug in de tijd voor we een vergelijkbaar aantal aanvragen van starters zien. Dit is opmerkelijk, vooral gezien de hoge huizenprijzen en de beperkte beschikbaarheid op de woningmarkt. Het gemiddelde hypotheekbedrag voor starters is ook gestegen, met nu een gemiddelde van € 353.000. Het lijkt erop dat er een verandering gaande is!

Meer Kansen voor Starters

Hebben starters nu meer mogelijkheden om een woning te bemachtigen dan in de afgelopen jaren? Dat zou kunnen. Om dit goed te beoordelen, moeten we eerst uw persoonlijke situatie bekijken. Misschien heeft u recentelijk een promotie gekregen of een loonsverhoging ontvangen, wat gunstig is voor uw maximale hypotheek. Daarnaast kunnen de nieuwe hypotheekregels in uw voordeel werken.

Uw Situatie is Uniek

Iedere situatie is uniek, ook de uwe. Daarom is het essentieel om een duidelijk beeld te krijgen van uw financiële mogelijkheden. Ons kantoor staat voor u klaar om u hierbij te helpen. Als experts op het gebied van hypotheken kunnen we u een helder en op maat gemaakt advies geven. Plan gerust een vrijblijvende afspraak in om te ontdekken wat wij voor u kunnen betekenen.

Ook voor Kopers en Verbouwers

Niet alleen starters waren actief in april; ook doorgewinterde kopers deden goede zaken met ongeveer 12.500 aanvragen. Daarnaast zagen we zo'n 18.000 aanvragen van huiseigenaren die hun hypotheek hebben overgesloten, bijvoorbeeld voor een verbouwing of verduurzaming van hun woning.

Vragen of Advies Nodig?

Bent u benieuwd wat deze ontwikkelingen voor uw kansen op de woningmarkt betekenen? Of heeft u vragen over uw huidige of toekomstige hypotheek? Wij staan klaar om u te helpen en uw woondromen te verwezenlijken. Neem gerust contact met ons op; wij helpen u graag verder.

Ander nieuws

Mockup

Oudere automobilist? Let op uw kilometers!

Nederland vergrijst en senioren blijven steeds langer gezond. Daardoor neemt ook het aantal automobilisten op leeftijd toe. Opvallend is [...]
Lees meer
Mockup

Hypotheekrentes op laagste niveau 2024

De rentes op hypotheken zijn eind augustus gedaald naar het laagste niveau sinds het begin van dit jaar. Wie er voor kiest om de [...]
Lees meer
Mockup

Wat betekent het nieuwe pensioenstelsel voor uw partnerpensioen?

Door het nieuwe pensioenstelsel – officieel de Wet toekomst pensioenen (Wtp) – verandert er ook het één en ander rondom het partner[...]
Lees meer